Kolego amorki są ok też sprawdzałem.
Podświetlanie przy drzwiach (w lusterkach) w Coming Home
Zwiń
X
-
Podświetlanie przy drzwiach (w lusterkach) w Coming Home
Panowie, mam OII v Ambiente - chciałbym podłączyć podświetlanie przy drzwiach - to co jest w lusterkach po włączeniu Coming Home. W którym miejscu są zamontowane żarówki (lub diody?) i do czego to najlepiej podłączyć? Myślałem o przedniej lampce oświetlenia wnętrza - zapalałoby się i gasło razem z nią - ale nie wiem, czekam na waszą radę. Ale największy ból mam właśnie z lusterkami - co tam wydłubać?
Dzięki i pozdrawiam.
[ Dodano: Pon 29 Gru, 08 02:07 ]
chodziło mi o coś takiego jak w superbie.Załączone plikigornik
-
-
Odkąd zobaczyłem te lampki w wersji Elegance, to dopiero zacząłem zwracać uwagę, iż takowe w lampki w ogóle są i... nie wiem czy warto grzebać w aucie i rozbrajać lusterko (koledzy piszą o tym, przy okazji naprawy zaśniedziałych styków w migaczach LEDowych).
Trochę taki przerost formy nad treścią. W teorii miało to oświetlać podłoże, w praktyce w warunkach miejskich oświetla głównie przednie drzwi (co zresztą widać na zdjęciu), co nie jest zaskakujące z racji zastosowanej żarówki W5W. ZTCW niektórzy chętnie zastąpiliby ten gadżet bardziej funkcjonalnym rozwiązaniem - np. fotochromatycznymi lusterkami... ale kombinuj, bo sam jestem ciekawy, czy jest to w miarę proste do osiągnięcia w Ambiente.Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KlauzeroW teorii miało to oświetlać podłoże, w praktyce w warunkach miejskich oświetla głównie przednie drzwi
Zamieszczone przez O II RS LINEi do czego to najlepiej podłączyć?
Komentarz
-
-
Moim zdaniem przydaje się to, kiedy jest mokro i wsiadasz do samochodu - od razu widać, czy nie zrobiła sie kałużaMądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Klauzeroale ja się nie znam, bo mam Ambiente
Komentarz
-
-
Ja się tego niema to nic straconego, mam i nie zauważyłem jakiś specjalnych superlatyw z tego tytułu, fakt jak jest w około ciemni jak u murzyna w du..... to faktycznie pomaga ale w mieście przy sztucznym oświetleniu te świecidełko w lusterku po prostu ginie.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KlauzeroMoże i tak, ale na pewno nie warunkach miejskich - sztucznego oświetlenia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pkaczA czy te światełka w ogóle się jakoś wiążą z Leaving/Coming Home - ja tej opcji nie mam a światełka się po prostu palą jak wysiadam...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez pkaczA czy te światełka w ogóle się jakoś wiążą z Leaving/Coming Home - ja tej opcji nie mam a światełka się po prostu palą jak wysiadam...
Komentarz
-
-
Ja akurat w swojej O2 z racji tego, iż jest to wersja Elegance, mam to oświetlenie czy też jak to pewnie co niektórzy określają "bajer" czy też "szpan"!! i muszę przyznać że się przydaje i to bardzo w ciemnościach!!
Zamieszczone przez KlauzeroCytat:
Może i tak, ale na pewno nie warunkach miejskich - sztucznego oświetlenia.
I analogicznie z tym doświetlaniem - pomaga gdy ciemno no i jest niewidoczne gdy jest jasno!!!
Doceniasz je wtedy gdy jest ciemno jak w d.... :diabelski_usmiechPRZEMAS - CB RADIO SZCZECIN
SKODA OCTAVIA II 2,0 TDI
President HARRY II ASC + President Alabama
http://cbradio.szczecin.pl/
Komentarz
-
Komentarz